Prosinečki objavio spisak početnih 11 igrača protiv Italije


Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine na konferenciji za medije rekao je da zna jedanaest igrača koje će sutra poslati na teren na susretu protiv Italije u pretposljednjem kolu kvalifikacija za EURO. On je kazao da je Italija favorit u ovom meču, te da oni sutrašnju utakmicu dočekuju sa ogromnim samopouzdanjem nakon osam pobjeda u nizu.
– Imaju mnogo dobrih mladih igrača. Napravili su smjenu generacija nakon što se nisu plasirali na SP. Napravili su dobru reprezentaciju i sutra neće biti nimalo lagana utakmica iako su se plasirali. Oni, znate, ganjaju taj rekord, a mi želimo pokazati da možemo igrati sa svakom reprezentacijom pogotovo što u Zenici igramo dobro, a tome se nadamo i sutra, rekao je u najavi bh. selektor.
Osvrnuo se i na neuspjeh u kvalifikacijama za EURO.
– Razočarani smo. U ovoj grupi smo morali i mogli biti drugi. Naši problemi su bili na strani gdje nismo bili dobri kao kod kuće. Izgubili smo i u Finskoj i u Armeniji. Imali smo sjajnu šansu u Grčkoj, ali smo loše odigrali. Najvažnije je sutra da odigramo najbolje što možemo i da odigramo kao u Italiji gdje smo izgubili, ali smo bili jako dobri na terenu, rekao je, a zatim i popustio novinarima i otkrio početni sastav.
Šehić, Kvržić, Kovačević, Bičakčić, Kolašinac, Pjanić, Bešić, Cimirot, Krunić, Višća, Džeko. To je ekipa koja će početi meč, a ovi drugi će čekati šansu.

Primjedbe