Prosinečki na mukama: Džeko završio na hitnoj operaciji nakon loma...


Selektor nogometne repreznetacije BiH Robert Prosinečki našao se u novim problemima. Prvo je popularni Žuti ostao bez Harisa Duljevića koji se i dalje nalazi van stroja. Duljević je posljednju utakmicu za francuski Nim odigrao još 31. augusta.

Prosinečki na mukama: Džeko završio na hitnoj operaciji, nakon loma jagodične kosti

Roma je danas odigrala 1:1 na Olimpicu protiv Cagliarija.  Roma nije uspjela doći do pobjede iako je napadala tokom cijelog drugog poluvremena, a Edin Džeko je bio jedan od igrača koji se najviše borio na terenu.

Osim što nisu uspjeli doći do pobjede, izgleda da se naš kapiten Edin Džeko povrijedio u jednom od duela i da mora na hitnu operaciju, javljau mediji iz Italije, što je loša vijest i za selektora Roberta Prosinečkog.
Naime, Džeko je prema prvim vijestima slomio jagodičnu kost i mora na hitnu operaciju. Dijamant će tako najvjerovatnije propustiti mečeve protiv Finske i Grčke.
Obzirom da je Prosinečki u ovom vikendu ostao bez dvojice važnih igrača, s pravom se postavlja pitanje da li će uputiti naknadne pozive. 
Okupljanje "Zmajeva" zakazano je za  ponedjeljak, ali ovaj put u Zenici, u Trening centru NSBiH.
Izabranici Roberta Prosinečkog izgubili su skoro sve šanse za plasman na EURO 2020., a nakon šest odigranih kola naš tim ima svega sedam osvojenih bodova. 


Primjedbe