Reprezentacija BiH: Prosinečki dobio "direktivu" s vrha da vrati Vranješa u nacionalni tim


Ognjen Vranješ se vraća u reprezentaciju!- potvrđeno je za Sportske iz NSBiH.
“Direktiva” je to s vrha, koju je Robert Prosinečki objeručke prihvatio. Uostalom, selektor ga je i otpisao na nagovor čelnika NSBiH. Sada oni isti traže od selektora da “pomiluje” nestašnog “hajduka” i vrati u reprezentaciju.
Vranješ nije ispao iz državnog tima zbog slabih igara. Naprotiv. U reprezentaciji je, od kako je debitirao, bio jedan od najpožrtvovanijih. Manje više, svi su ponekad imali “loš dan”, ali Vranješ je uvjek davao posljednji atom i natapao dres krvlju i znojem.
Ognjen je ispao zbog rijalitija u vlastitoj režiji. Tetovaže, bespotreban rat s najvernijim navijačima reprezentacije, te poruke koje je ostavljao po društvenim mrežama. Avanture s Jelenom Karleušom nisu njegove otežavajuće okolnosti. Zbog toga je porastao u očima navijača. Kao i zbog beskompromisne igre. Jednostavno, Vranješa je svima bila puna kapa. A narod se “solidarisao” s nesretnim Duškom Tošićem, zakonitim mužem Jelene Karleuše.
Umjesto u “Kuću velikog brata”, o čemu se špekulisalo proteklih dana, Vranješ se vraća u reprezentaciju. Da zaustavi propuh u posljednoj liniji “Zmajeva”.
Ognjen Vranješ je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 38 utakmica, a bio je član našeg tima koji je nastupio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Za U21 tim BiH igrao je 10 utakmica, a postigao je i dva gola. U karijeri je promijenio veliki broj klubova. Počeo je u banjalučkom Borcu, a zatim igrao za Napredak iz Kruševca i Crvenu zvezdu u Srbiji, Sheriff Tiraspol u Moldaviji, Krasnodar, Spartak i TOM Tomsk u Rusiji, Elazigspor i Gaziantepsor u Turskoj, Sporting Gijon u Španiji, te Anderlecht u Belgiji. Trenutno je član AEK-a iz Atine u koji se vratio ovoga ljeta i sa kojim je osvojio Kup Grčke prije dvije sezone.
Kako će na to reagirati navijači i Ognjenovi saigrači vidjet ćemo brzo. U linku ispod pogledajte sve Vranješove egzibicije s Karleušom, tetovažama i drugim nestašlucima.
Ognjen Vranješ vraća se u reprezentaciju Bosne i Hercegovine!Selektor "Zmajeva" Robert Prosinečki dobio je "direktivu" s vrha da vrati nestašnog Srbina u nacionalni tim. Prosinečki se nije previše bunio, jer ga je i na nagovor s vrha i odstranio iz tima, piše "Kurir.rs".
Vranješ nije ispao iz tima zbog loših igara. Njemu je zamjeren "rijaliti" život.
Prije svega mu se na teret stavljala po*no avantura sa Jelenom Karleušom.
Zatim tetovaže četničkog vojvode Momčila Đujića. Na kraju, i rat sa najvernijim navijačima reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Vranješ će tako, umjesto u neki rijaliti, ponovo u reprezentaciju za koju je odigrao 38 utakmica. U karijeri je promenio veliki broj klubova, između ostalog je igrao za Borac iz Banja Luke, Napredak iz Kruševca, Crvenu zvezdu, Šerif, Krasnodar, Anderleht... Trenutno je član AEK-a iz Atine u koji se vratio ovog ljeta.

Primjedbe

Objavi komentar