Preskoči na glavni sadržaj

Ukusno i brzo: Oslić u sosu od povrća, morate probati



Sastojci:
400 g filea oslića,
2 kašike maslinovog ulja,
2 mrkve,
korijen peršuna,
glavica luka,
korijen celera,
2 paradajza,
1-2 feferona,
paprika,
so, biber,
peršunov list,
supa od povrća.
Priprema:
  1. Na ulju propržiti sitno sjeckani luk. Dodati isjeckano povrće, feferone i zaliti supom od povrća tako da povrće bude pokriveno, posoliti i kuhati dok povrće ne omekša.
  2. Dodati ribu i nastaviti kuhati još oko 15 minuta na laganoj vatri. Dodati biber i začiniti po ukusu. Ako je sos pregust dodati još malo supe.
  3. Gotovo jelo posuti peršunovim listom.
  4. Poslužiti uz krompir-pire ili tjesteninu.


Primjedbe