Sastojci:
8 jaja,
250 g šećera u prahu,
150 g gustina,
kašika soka od limuna.
Krema:
4 žumanca,
250 g šećera u prahu,
250 g maslaca,
pola šolje jake kafe.
Priprema:
- Pjenasto umutiti žumanca sa šećerom.
- Dodati limunov sok i gustin i umiješati čvrsto umućeni snijeg od osam bjelanaca.
- Istresti masu u podmazanu tepsiju i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko tridesetak minuta.
- Kremu praviti tako što ćete umutiti žumanca sa šećerom pa dodati rastopljeni maslac i miješati.
- Potom postepeno umiješati i kafu.
- Pečeni biksvit podijeliti na tri dijela pa dijelove premazati kremom.
- Ostatkom kreme premazati cijelu tortu, ukrasiti po želji i ostaviti u frižider preko noći.
Primjedbe
Objavi komentar