Preskoči na glavni sadržaj

Jednostavan ručak: Pekarski đuveč gotov za 25 minuta


Sastojci:
6 krompira,
250 g mljevenog mesa,
1,5 šolja riže,
glavica luka,
mrkva,
suhi začin,
biber,
konzerva sjeckanog paradajza,
kašika paradajz pirea.
Priprema:
  1. U šerpi izdinstati isječenu mrkvu, dodati meso, biber, začin. Kad je meso prodinstano dodati sjeckani paradajz i paradajz-pire.
  2. Oguliti krompir i isjeći ga na kriške.
  3. U vatrostalnu posudu poredati red krompira, preko staviti očišćenu rižu i posoliti. Preko riže dodati izdinstano meso s lukom i mrkvom, a zatim odozgo poredati ponovo krompir.
  4. Preliti sve vodom tako da voda prekrije krompir.
  5. Odozgo prekriti folijom i staviti u rernu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.

Primjedbe