Dezert koji ne trebate peći Švarcvald torta koja će oduševiti sve vaše goste


Želite prirediti slatko iznenađenje, onda svakako isprobajte ovaj recept. Ova Švarcvald torta je jako ukusna, mekana, biskvit se topi u ustima.
Sastojci:
500 g piškota
400 g višanja iz kompota
pola šoljice džema od višanja
250 ml hladne kafe
900 ml slatkog vrhnja za šlag
1 kašika šećera
1 kašičica ekstrakta od vanilije
50 g naribane čokolade za kuhanje
Priprema:

Višnje iz tegle procijedite, a sirup sačuvajte. Zatim u njega dodajte hladnu kafu i dobro izmiješajte.
Procijeđene višnje nasjeckajte na komadiće i pomiješajte ih s džemom u homogenu smjesu.
U slatko vrhnje dodajte kašiku šećera i ekstrakt od vanilije, pa umutite u čvrsti šlag.
Pripremite pladanj na koji ćete slagati sastojke i koji će vam stati u frižider. Odvojite šest piškota i svaku kratko umočite u mješavinu kafe i sirupa, te je potom odložite na pladanj. Isto napravite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge.
Na piškote stavite mješavinu džema i višanja u tankom sloju, potom dodajte umućeno slatko vrhnje i ponovite isti redoslijed slaganja dok ne potrošite piškote s kojima ćete završiti dezert.
Tortu stavite u frižider na tri sata, potom je premažite ostatkom vrhnja, obilno pospite naribanom čokoladom za kuhanje i ukrasite višnjama.


Primjedbe