Lešo piletina s povrćem: Najzdravije, najmekše i najsočnije meso ikada


Kad jednom probate, sigurno ćete često pripremati meso na ovaj način. Priprema lešo jela podrazumijeva kuhanje u vodi uz dodatak soli i minimalnu upotrebu začina.
Sastojci:
600 g pilećeg bijelog mesa
300 g mrkve
250 g brokule
250 g karfiola
1 glavica luka
2 lovorova lista
1 kašičica suhog bosiljka
bijeli biber
so
Priprema:
  1. S pilećih prsa odstraniti kožicu i staviti meso u šerpu, doliti vodu, a zatim i krupno isječenu mrkvu, cijelu glavicu crnog luka, lovorov list, bosiljak i so. Kuhati oko 30 minuta.
  2. Potom dodati brokulu i na cvjetiće isjeckan karfiol i kuhati još oko 15 minuta. Na kraju dodati svježe mljeveni bijeli biber po ukusu, i lešo piletina s povrćem je skuhana.
  3. Ocijediti vodu, odstraniti luk i lovorov list, pa poslužiti jelo dok je toplo.

Primjedbe