Gotovo za pola sata: Oslić u parmezanu


Pohovani, prženi fileti ili kuhana cijela riba oslić preporučljiva je hrana u brojnim dijetama i posebne oblike prehrane uz dodatak odgovarajućeg povrća.
Sastojci:
500 g oslić
60 g parmezana
2 kašike putera
2 kašika majoneze
1 kašike limunovog soka
1 prstohvat bosiljkovog lista
1 prstohvata bibera
0.25 kašičica bijelog luka u prahu
Priprema:
  1. Upalite rernu na 180 stepeni. Lagano nauljite pleh za pečenje ili ga obložite aluminijskom folijom.
  2. U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, puter, majonezu i limunov sok te dodajte bosiljak, biber i bijeli luk.
  3. Filete oslića poslažite u jednom sloju na pripremljeni pleh i pecite u zagrijanoj rerni oko 10 minuta sa svake strane.
  4. Izvadite pleh iz rerne i površinu fileta premažite s pripremljenom smjesom parmezana.
  5. Vratite u rernu i pecite još 5-10 minuta, odnosno dok površina ne poprimi smeđu boju, a meso se može razdvojiti viljuškom.

Primjedbe