Preskoči na glavni sadržaj

Za idealan početak dana: Hljeb od cimeta i jabuka!


Mirisi koji će se proširiti dok se hljeb peče su neopisivi, a mekoća iznutra i hrskava korica izvana, čine ga neodoljivim ne samo za doručak već i bilo koje doba dana.
Sastojci:
1,5 šoljica soka od jabuka
4 jaja
1/2 šoljice maslaca od badema
1/4 šoljice kokosovog ulja
1/4 šoljice kokosovog šećera
1 vanilin šećer
1/2 šoljice kokosovog brašna
2 kašičice cimeta
1/2 kašičice muškatnog oraščića
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1/4 kašičice soli
1 nasjeckana jabuka
1/2 šoljice nasjeckanih oraha
Priprema:
  1. Vatrostalnu posudu namažite maslacem ili uljem.
  2. U jednoj zdjeli pomiješajte sok od jabuke, jaja, kokosovo ulje, vanilin šećer i maslac od badema. Dobro izmiješajte.
  3. Dodajte preostale sastojke i dobro promiješajte. Tijesto stavite u vatrostalnu posudu i pecite na 180 stepeni 50 do 60 minuta.
Izvor: kuharica.avaz.ba

Primjedbe