Menalo potpisuje u utorak za Dinamo, a dobar dio novca dobija Široki

Transfer Luke Menala je sve izvjesniji. Bh. reprezentativac je sve bliže potpisu ugovora sa Dinamom.
Zagrebačke Sportske novosti pišu kako će Menalo u hrvatsku prijestolnicu doputovati u utorak, obaviti ljekarske preglede te ukoliko sve bude crno na bijelo i potpisati ugovor sa Modrim.
“Moramo se sastati s ljudima iz Dinama, vjerovatno ćemo za koji dan doći u Zagreb”, rekao je sportski direktor Širokobriježana, Dalibor Šilić.
Neslužbene informacije govore da će Dinamo Širokom za igrački karton odličnog krilnog fudbalera platiti nešto više od 500.000 eura.
Trener Širokog, Goran Sablić ne zna u kojoj fazi su pregovori sa višestrukim prvakom Hrvatske, ali smatra da je Menalo najbolji igrač Premijer lige.
“Ne znam u kojoj je fazi priča o njegovom odlasku u Dinamo, ali o njemu kao igraču mogu reći samo sve najbolje. On je nedvojbeno najbolji igrač Premijer lige, ko ga god uzme, napravio je odličan posao. Talenat nikad nije bio upitan, sada ima kontinuitet, a za svoje godine ima i izniman karakter. Siguran sam da će se, kamo god otišao, brzo prilagoditi i pokazati kvalitet”, kazao je Sablić za Sportske novosti.
Ukoliko potpiše za Dinamo Menalo će ostatak sezone vjerovatno provesti na posudbi u Širokom Brijegu.
Izvor: sportske.ba

Primjedbe