Liga prvaka: Čudo na Santiago Bernabeu! Lopta odskočila prije nego je Ronaldo izveo penal!


Nakon prvog poluvremena utakmice između Reala i PSG-a rezultat glasi 1:1.U prvom susretu osmine finala Lige prvaka sastali su se Real Madrid i PSG na "Santiago Bernabe" stadionu, a strijelci su bili Rabiot i Ronaldo.
Ronaldo je sa večerašnjim golom (ponovo) ušao u historiju.
Naime, Portugalac je prvi igrač u historiji Lige prvaka koji je u dresu jednog kluba (Reala) postigao 100 golova u Ligi prvaka.
Sjajni Kristiano Ronaldo (Cristiano) još jednom je na najbolji mogući način odgovorio kritičarima i postigao dva gola za Real protiv PSG-a (3:1) u Madridu.
Penal koji je izveo portugalski napadač se pretvorio u viralni hit, jer je lopta sama poskočila prije nego što ju je Ronaldo udario i poslao u mrežu.  
Na društvenim mrežama zmnogi smatraju da je Ronaldo dvaput dirao loptu, dok drugi tvrde da je busen kriv što se sve tako dogodilo.  
Na usporenom snimku se vidi da se lopta pomaknula, a cijeli slučaj je komentirao i nekadašnji proslavljeni nogometaš Majkl Oven (Michael Owen). 
Nevjerovatno! Čim sam vidio penal, pomislio sam da je dvaput dirao loptu i da ga treba ponoviti. Međutim, ako pogledate pažljivo, zapravo se travnjak pomakao i podigao loptu. Samo je poskočila za pravi volej. Nevjerovatno je koliko je Ronaldo precizan čak i kad se lopta pomakne - kazao je Oven.
Uostalom, pogledajte penal: https://www.youtube.com/watch?v=XuXV7_GmjZw
Trener Real Madrida Zinedin Zidan (Zinedine Zidane) rekao je da je njegov tim pokazao timski duh u trijumfu nad PSG-om 3:1 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Sjajni stručnjak posebno se dotakao Kristijana Ronalda (Cristiano), koji je postigao dva pogotka.
- Uvijek bude komplicirano kada govorimo o Ronaldu, ali na kraju uvijek izvučem isti zaključak – nikada ga ne smijete otpisati u velikim utakmicama, sada je sa dva gola to i pokazao. Nastavit ću da radim i da pokušavam iz ekipe da izvlačim partije kakva je bila ova - rekao je Zidan.

Primjedbe