Brzo i jednostavno: Lagan i kremast cheesecake gotov za 30 minuta!


U ovaj pothvat, bez straha se mogu upustiti i oni koji nisu najspretniji u kuhinji jer je priprema jednostavna i kratkotrajna.
Sastojci:
80 g mljevenog keksa
50 g rastopljenog maslaca
200 g mekanog sira
500 g svježeg proteinskog sira
3 limuna
4 listića želatine
Priprema:
  1. Mrvljene kekse promiješajte s rastopljenim maslacem i cijelu smjesu čvrsto utisnite u lim širine 20 centimetara. Za mrvljenje možete koristi i blender. Kratko pričekajte da sve sjedne na svoje mjesto.
  2. Pomiješajte 200 grama mekanog sira s 500 grama svježeg sira pa zatim dodajte naribanu koricu s dva limuna.
  3. Listiće želatine namočite u hladnoj vodi, a zatim ih na blagoj vatri rastopite u limunovom soku koji ste prethodno iscijedili iz 3 limuna. Svemu dodajte smjesu sira i svježeg sira te kašikom prekrijte mrvljene kekse na dnu lima.
  4. Pričekajte da se torta ohladi i poslužite.
Izvor: kuharica.avaz.ba

Primjedbe