Roma u gostima uništila Fiorentinu: Džeko postigao gol i upisao dvije asistencije (VIDEO)


Nogometaši Rome pobijedili su na Artemio Franchiju u okviru 17. kola Serije A ekipu Fiorentine rezultatom 4:1 i tako potvrdili da se nalaze u odličnoj formi u posljednje vrijeme. Posebno je raspoložen bio kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko, koji je postigao pogodak i još dva puta asistirao.

Vučica je odigrala odličan meč i na kraju je na krilima Edina Džeka došla do nova tri boda u prvenstvu.

Viole su bolje otvorile meč. Prijetli su domaći fudbaleri u uvodnim minutama, ali se Roma uspješno odbranila, da bi u 19. minuti i povela.

Bila je to zaista odlična akcija. Zaniolo je upisao asistenciju, a Edin Džeko lagano matira golmana Fiorentine za prednost od 0:1.

Samo dvije minute kasnije novi gol u mreži domaćeg tima. Dosuđen je slobodnjak na 20-ak metara od gola, a prekrasan gol postiže Aleksandar Kolarov za 0:2.
Fiorentina se u 34. minuti vraća u igru. Milan Badelj je pogodio za 1:2 i ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku smo vidjeli još dva gola, oba u mreži domaćina. Lorenzo Pellegrini je u 73. minuti povećao rezultat golom za 1:3. Asistenciju je upisao Edin Džeko, da bi tačku na meč stavio Nicolo Zaniolo golom za konačnih 1:4 u 88. minuti utakmice.
Roma je ovom pobjedom potvrdila svoje četvrto mjesto sa 35 bodova, dok je Fiorentina nastavila nizati negativne rezultate i trenutno je 14. sa 17 bodova.

Serie A, 17. kolo:
Fiorentina - Roma 1:4

Džeko je odigrao svih 17 utakmica, te postigao 7 golova i upisao 5 asistencija uključujući večerašnji gol i dvije asistencije.

Sa druge strane, Vincenzo Montella je i do sada bio pred otkazom u Fiorentini, a novi poraz gotovo će ga sigurno, ako se ne dogodi neko čudo, koštati posla jer njegova ekipa s utakmicom više ima tek četiri boda više od Brescie u opasnoj zoni.

VIDEO:

Primjedbe