Ubjedljiva pobjeda reprezentativaca Bosne i Hercegovine: Džeko ostvario novi rekord



Reprezentacija Bosne i Hercegovine je ubjedljivom pobjedom, sa 5 golova u mreži protivnika, savladala Reprezentaciju Lihtenštajna. Iako je pobjeda visoka, ne može se reći da su je lahko ostvarili. Naime reprezentativci Bosne i Hercegovine su prvi gol postigli već u 11' minuti kada je gol postigao Amer Gojak na asistenciju Edina Džeke. 

Na drugi gol se čekalo do 80' minuta kada je sa dvadesetak metara šutirao Duljević, a lopta se odbila od dva igrača Lihtenštajna i na kraju je gol pripisan igraču Andreasu Malinu (autogol). 

Reprezentativci Bosne i Hercegovine su za nepunih deset minuta postigli četiri gola. Treći gol je postignut nakon prekida u 85' minuti kada je na ubačak Amara Gojaka iz kornera mrežu zatresao Edin Džeko. Ubrzo nakon tog gol uslijedio je i četvrti gol u 86' minuti, ovog puta gol postiže Edin Višća nakon odbrane Buhela. Tačku na i stavlja Amer Gojak koji u 89' minuti  trese mrežu glavom na asistenciju Duljevića.

Edin Džeko je večeras u Zenici postavio dva nova rekorda ili bolje rečeno poboljšao je rekorde koje je i do sada držao.
Protiv Lihtenšatjna je odigrao svoju 104. utakmicu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine, a kada je zatresao mrežu gostiju u 85' minuti, stigao je do brojke od 57. postignutih golova za naš nacionalni tim.

Primjedbe